Χρώματα Ορθοδοξίας. Κύπρος

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως παρατείνεται μέχρι τις 10th Σεπτεμβρίου 2018 η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Επίσης, ετοιμάσαμε μια φόρμα υποβολής την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε τις φωτογραφίες σας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας στην Κύπρο. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, που θα κορυφωθεί με την έκδοση ενός λευκώματος και μια έκθεση, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε στο ευρύτερο κοινό τη χριστιανική ζωή στην Κύπρο.
Ψάχνουμε για εικόνες σε αυτές τις κατηγορίες:
Εκκλησίες (αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, σταυροί, ξωκλήσια, τοπίο)
Άνθρωποι (κληρικοί και λαϊκοί, πορτραίτα κλπ.)
Ρεπορτάζ (Εκκλησιαστικά γεγονότα, Προσκυνηματικά)
Κατεχόμενη περιοχή (Ορθόδοξη κληρονομιά υπό τουρκική κατοχή)

Διαδικασία συμμετοχής

Διοργανωτές

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εκκλησία της Κύπρου, την OrthPhoto.net, την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και το Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

The Church of Cyprus

Η Εκκλησία της Κύπρου

είναι μια από τις αρχαιότερες Ανατολικές, Ορθόδοξες και αυτοκέφαλες Εκκλησίες, που πέτυχε την ανεξαρτησία της από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και ολόκληρη τη Ανατολή το 431μΧ.


www.churchofcyprus.org.cy
OrthPhoto

ORTHPHOTO είναι ένα μοναδικό, διαδικτυακό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες φωτογράφους να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους που παρουσιάζουν την ομορφιά της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, με ολόκληρο το κόσμο.
Στις σελίδες του ORTHPHOTO περιέχονται πάνω από 85,000 φωτογραφίες από 80 χώρες – από τη Βραζιλία μέχρι την Κίνα και από τη Ρωσία μέχρι την Ουγκάντα.
www.orthphoto.net

Cyprus Photographic Society

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου έχει ιδρυθεί επίσημα το 1965 στη Λευκωσία. Σκοπός της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου είναι η προβολή και ανάπτυξη της φωτογραφικής τέχνης στην Κύπρο.


www.cps.com.cy
PAKP

Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας

είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Πολωνία που ειδικεύονται στην Ορθόδοξη βιβλιογραφία. Εκδίδουν δύο περιοδικά όπως και άλλες εκδόσεις που σχετίζονται με τη Θεολογία, την ιστορία και άλλα σύγχρονα θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως λευκώματα, βιβλία, βιβλιαράκια, εικόνες σε χαρτί, κλπ.

Συνεργάτες / Χορηγοί

Cyprus Tourism Organization

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός κάτω από την ευθύνη του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ο ΚΟΤ είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών τουρισμού, βάσει της σχετικής νομοθεσίας.

www.visitcyprus.com

Χορηγοί

Deloitte Limited  Hellenic Mining Public Co Ltd

Κανονισμοί

Οι κανονισμοί του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι σε . μορφή PDF


μορφή PDF

Βραβεία

Τα παρακάτω βραβεία είναι διαθέσιμα σε αυτό το Διαγωνισμό::

Grand Prix: 600 ΕΥΡΩ
1ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: : 300 ΕΥΡΩ
2ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: : 200 ΕΥΡΩ
3ο βραβείο σε κάθε κατηγορία: : 100 ΕΥΡΩ
Τιμητική Διάκριση: Φωτογραφικό Λεύκωμα από μία από τις εκδόσεις των συνεργατών μας. (Ο αριθμός των τιμητικών διακρίσεων θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή).

Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν, με επιταγές που θα εκδοθούν από τον ΚΟΤ, κατά την τελετή βράβευσης ή θα αποσταλούν στους νικητές στην παρεχόμενη διεύθυνση.
Οι νικητές θα είναι υπεύθυνοι για την αναφορά οποιωνδήποτε κερδών στις αρχές, όπως απαιτείται από το νόμο, και για την πληρωμή οποιωνδήποτε φόρων μπορεί να οφείλουν για οποιοδήποτε έπαθλο.

Διαδικασία συμμετοχής

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
Οι συμμετοχές πρέπει να παραληφθούν πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν έως και 6 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία.
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα orthphoto.net
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται μαζί με τον τίτλο και τα στοιχεία του δημιουργού (όνομα, διεύθυνση και αριθμός τηλεφώνου) και ηλεκτρονική διεύθυνση στο orthphoto στη διεύθυνση: competition@orthphoto.net.
Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερο από 2000 pixels σε οποιαδήποτε πλευρά (το καλύτερο είναι να στείλετε το αρχικό αρχείο) με μέγιστο μέγεθος του αρχείου φωτογραφίας τα 18MB.

Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έργο του φωτογράφου και πρέπει να έχει νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα σ’ αυτές.

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι Διεθνής και αποτελείται από 5 μέλη.

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους (επικεφαλής)

EFIAP/b, ESFIAP, HonFICS, HonFPI. Πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Παγκύπριο Διοικητικό Συμβούλιο). Έχει στο ενεργητικό του 11 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, μια από τις οποίες έχει γίνει στην Ουκρανία ύστερα από σχετική πρόσκληση το 2009 και δύο στην Κίνα το 2015 και 2016. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και πολλά από τα έργα του έχουν διακριθεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Aleksander
Wasyluk

Είναι συντάκτης και ένας από τους ιδρυτές www.orthphoto.net. Ιδρυτής της Πολωνικής ιστοσελίδας www.cerkiew.pl.που ασχολείται και απευθύνεται στους ορθόδοξους πιστούς. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο φωτογραφικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: www.szerokikadr.pl για τη Nikon Poland.

Δρ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου

Βυζαντινολόγος. Έφορος του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας Κύπρου, Μέλος της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου για τις Εκκλησίες και την Τέχνη, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Κύπρο, καθώς και μέλος άλλων επιστημονικών οργανισμών και ιδρυμάτων

Kyriacos Arkatites

Κυριάκος Αρκατίτης

EFIAP/b. Τον Οκτώβριο 1998 παρουσίασε την πρώτη του ατομική και πρώτη Παγκύπρια έκθεση Ψηφιακής φωτογραφίας στην γκαλερί Αποκάλυψη. Από τότε έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις με τουλάχιστο 300 φωτογραφίες αναρτημένες σε διεθνή σαλόνια σε πάνω από 30 χώρες.
www.k-arkatites.com

Jarosław Charkiewicz

Δρ Θεολογίας, δημοσιογράφος, συντάκτης, συγγραφέας, μεταφραστής, φωτογράφος. Συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων για την Ορθόδοξη ιστορία, τη θεολογία, την αγιογραφία και την εικονογραφία. Γραμματέας του Τμήματος Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Ξεκίνησε την έκδοση των λευκωμάτων "Χρώματα Ορθοδοξίας".

Προβολή

Θα βοηθούσε πραγματικά τον διαγωνισμό αν θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα banner στην ιστοσελίδα ή στο blog σας. Εάν το κάνετε αυτό και μας ενημερώσετε (στέλνοντας email στο info@orthphoto.net) θα σας βάλουμε στη λίστα των υποστηρικτών μας. Έχουμε προετοιμάσει για εσάς ένα σύνολο διαφορετικών banners που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του site με διάφορους τρόπους. Αν χρειάζεστε κάτι άλλο, παρακαλώ ενημερώστε μας και θα προσπαθήσουμε να το ετοιμάσουμε για σας. Πιο κάτω βλέπετε δύο βασικές παραλλαγές του banner. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και απλά επικολλήστε τον κώδικα html στην ιστοσελίδα και στο blog σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ή μεταφόρτωση εικόνων.

Χρώματα Ορθοδοξίας. Κύπρος
Χρώματα Ορθοδοξίας. Κύπρος

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Σε περίπτωση ερωτήσεων γράψτε στη διεύθυνση: info@orthphoto.net


Βρείτε μας στο ...